Faranghe - een italiaanse woonboerderij

 

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Zuppa d'Olivi

Olijvensoep

olijvensoep

Altijd is onze olijvensoep een groot succesnummer, terwijl het heeuuul makkelijk is om te maken.

ingrediënten voor 6 personen

2 teentjes knoflook
4 sjalotjes of 1 grote witte ui
Olie
220 gram uitgelekte olijven
1 liter kippenbouillon
200 gram mascarpone
1 dl marsala of sherry
handvol fijngeknipte basilicum

bereidingswijze

Fruit de ui tot het glazig is en voeg dan de gesnipperde knoflook toe, minuutje. Voeg olijven en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Als de soep kookt kan de mascarpone, sherry of mistra erbij. Even doorkoken. Tot slot de basilicum toevoegen, staafmixer de soep tot een schuimige massa en pronto!

 

 

Proef ook eens cannelloni gevuld met spinazie en ricotta of tagliatelle met gambas en citroen of ravioli magro